triathlonwetsuits.be een webshop van Blue Globe Sports

EEN TRIATLON WETSUIT
 Na de aankoop van je fiets is de aankoop van een triatlonwetsuit vermoedelijk de volgende grote hap uit je budget.  Een wetsuit op instapniveau kost algauw €170. Een wetsuit gemaakt van neopreen van betere kwaliteit van een gerenommeerd triatlon merk, daar betaal je minstens €440. Toppakken gemaakt van de beste neopreensoorten kosten €650 a €800. Het is dus belangrijk dat je weet wat je doel is, hoe het moet passen/voelen en waarom je een wetsuit nodig hebt. Er gaat niets boven het effectief testen van je wetsuit in open water, je koopt toch ook geen fiets zonder eens te testen?Weet jij nog niet welke wetsuit je nodig hebt? Dan maak je best een afspraak met onze wetsuitspecialisten zodat je de wetsuits eens kan testen in onze zwemvijver.
Hou er wel rekening mee dat alle wetsuits op deze site met korting zijn!  Doe je een wetsuittest in onze zwemvijver dan betaal je de normale prijs. Dit is de prijs op deze shop vermeld, zonder de kortingen. Wij zijn op de test algauw één uurtje me je bezig om je jou je ideale wetsuit aan te meten. Bij niet aanschaf wordt €50 aangerekend voor de test.
 
WAAROM HEB JE EEN WETSUIT NODIG ALS JE IN OPENWATER WIL ZWEMMEN?
 
1) Thermische isolatie:  In ons Belgen landje beginnen de meeste triatleten ergens in de maanden april-mei met hun openwatertrainingen. De watertemperatuur varieert in deze maanden gemiddeld van 9,8°C tot 15°C. Je begrijpt dat onderkoeling bij deze temperaturen op de loer ligt. Waneer je een goed passende wetsuit hebt dan zal er zich tussen je huid en het neopreen een isolerend waterlaagje vormen. Anderzijds kan ook oververhitting op de loer liggen. Dit is de reden waarom bij de meeste triatlonwedstijden in België het zwemmen met een wetsuit bij watertemperaturen boven de 23°C verboden is.
 
2)Veiligheid: Uiteraard draag je zo’n wetsuit ook uit veiligheidsoverwegingen. Zo’n wetsuit heeft een drijvend vermogen. Dit drijvend vermogen zorgt dus voor een extra veiligheid wanneer je in open water zwemt. Om het drijfvermogen van een wetsuit te testen ga je gewoon bewegingsloos met armen en benen gespreid en je bilspieren opgespannen op het water liggen. Je zal meteen merken dat als je bij paniek of een ongemakkelijk gevoel gewoon op je rug kan gaan liggen zonder te zinken.
 
3)Snelheid: door een wetsuit heb je meer drijfvermogen dus minder waterweerstand. Een wetsuit van goede kwaliteit zorgt voor extra glijvermogen. Je kan dus sneller zwemmen.
 
4)Energieverbruik: Gezien je minder weerstand hebt en extra glijdend vermogen zal je veel minder energie verbruiken. Deze energie kan het best gebruiken voor het fiets- en zwemonderdeel.
 
WAAR LET JE OP BIJ DE AANKOOP VAN JE WETSUIT? 
 
1)Wat is je budget?
 
2) Wat is je doel?
Ga je wedstrijden doen, of is het enkel om in je zwemvijver een paar lengtes te zwemmen?
Welke wedstrijdafstanden wil ik zwemmen?  Het spreekt voor zich dat voor langere afstanden een betere, soepelere neopreen een noodzaak is. Bij langere afstanden zal een goedkopere wetsuit (lees goedkoper neopreen) sneller aanleiding geven tot een vermoeid gevoel in de schouders.
Ben je iets ouder/stijver in de gewrichten dan raden wij ook een betere, soepelere neopreen aan. Als het te moeilijk is om een pak aan en uit te trekken zal dit op den duur met tegenzin gebeuren en finaal leiden tot niet gebruik.
 
3) Welke vereisten? 
 
Bij Blue Globe Sports ontwerpen we ook zelf triatlonwetsuits. Volgens ons voldoet een goede wetsuit aan volgende vereisten:
 
-Hij is vlot aan te trekken. Een soepele wetsuit gemaakt van de betere neopreensoorten gaat veel gemakkelijker aan.
 
-Hij geeft je de ideale balans en drijfvermogen passend bij jouw zwemstijl. Zwem je schoolslag of borstcrawl? Een neutraal schoolslagpak heeft minder drijfvermogen dan een borstcrawlpak. Met een borstcrawlpak schoolslag zwemmen is niet evident. Als je schoolslag zwemt dien je steeds het drijvend vermogen van je pak te overwinnen om een perfecte stuwing te hebben in het water, en dit vooral met de voeten.
 
-Hij heeft een goed glijvermogen: met het ene pak glij je al gemakkelijker door het water dan met het andere. Het is vanzelfsprekend dat de duurdere neopreensoorten ook een beter glijvermogen hebben. Dit wil ook zeggen dat je minder energie verbruikt om dezelfde slaglengte te halen.
 
-Hij geeft nergens een knellend gevoel, en al zeker niet tijdens het zwemmen en rond je borstkas.Hij is erg soepel rond de schouders en sluit perfect op je lichaam aan. Als je voor de eerste keer een wetsuit aantrekt kan dit een licht beklemmend gevoel geven. Dit gevoel gaat meestal over tijdens het zwemmen. Het is dus goed om effectief te zwemmen met een wetsuit voor aanschaf. Het kan dus best zijn dat een wetsuit die bij aanvang wat klemde tijdens het zwemmen niet meer klemt en dus de ideale wetsuit is voor jou. TIP! ZWEM MET EEN WETSUIT VOORALEER TOT AANKOOP OVER TE GAAN !!!!
 
-Hij gaat heel vlotjes uit. Wat belangrijk kan zijn voor een snelle wissel.
 
-De kol sluit heel mooi aan zodat hij geen water kan scheppen en geen extra weerstand genereert. De kol zorgt ook voor geen shafting in de nek.
  
DE WETSUITTEST, WAT BRENG JE MEE?
 
Bij Blue Globe Sports wordt je goed begeleid bij de aanschaf van jouw wetsuit. Je krijgt talrijke tips ivm het aantrekken, het gebruik en het onderhoud van jouw wetsuit. Het zoeken van de juiste wetsuit voor jou neemt ongeveer een uurtje in beslag. Het aantrekken van een wetsuit wanneer je nat bent is geen sinecure.
Breng daarom een 3-a 4-tal handdoeken mee zodat je je na elke test droog kan wrijven.
Breng ook je trisuit, een zwembroek of een badpak mee.
Vergeet je zwembril niet!
Een extra badmuts kan ook handig zijn bij het testen in kouder water.
Tot binnenkort op jouw test !

Dit delen:

Vind ik leuk:

Have no product in the cart!
0
%d bloggers liken dit: